Bucătăria, inima oricărui pasionat în ale gătitului, este locul în care curățenia și ordinea sunt cel mai greu de menținut. De fapt, savoarea, creativitatea, culorile, aromele se îmbină creând o artă a gustului, o artă vizuală, lăsând în urmă semnele efortului depus.

În realitate nu contează câtă dezordine rămâne, fiecare are un stil aparte de a găsi inspirație și de a se manifesta în bucătăreală. Soluții sunt pentru orice și pentru oricine. Tu doar dă frâu creativității culinare, răspunsurile le găsești ușor doar la un click distanță pe blogul nostru www.misavan.ro sau scriindu-ne pe comenzionline@misavan.com în legătură cu problema de curățenie cu care te confrunți.

Dintre toate ustensilele și accesoriile necesare în arta culinară, hota își are locul de cinste. Este prietenul care la nevoie se cunoaște. Iar dacă ai grijă de ea, își va face foarte bine treaba mulți ani înainte.

 

Cum se curăță hota?

În primul rând, trebuie să cunoști materialul din care este realizată pentru a face alegerile corecte. Mai ales că, în prezent, ai o mare diversitate din care poți alege - și la hote și la produse de curățenie.

În al doilea rând, alege produse recomandate pentru curățarea hotei. Produse profesionale de curățenie. Astfel, timpul de curățenie este redus, iar suprafețele hotei sunt protejate.

În al treilea rând, hota se curăță și la interior și la exterior. Hota este un accesoriu din bucătărie care adună mulți microbi, multă grăsime, și poate cel mai mult praf. Cu cât este mai rar curățată, poate emana și mirosuri neplăcute.

 

Interior - curățarea filtrelor.

1. Filtrele se curăță măcar o dată pe lună dacă obișnuiești să gătești destul de des. În caz contrar, le poți curăța doar când observi depuneri.

2. Ține minte! Dacă filtrele sunt curate, hota își va face treaba la capacitate maximă. Mai mult decât atât, cu cât le cureți periodic, cu atât murdăria va fi mai ușor de îndepărtat, iar hota va arăta estetic foarte bine. Îți va face plăcere să petreci timp în propria bucătăria atunci când acorzi atenție și la detalii.

3. Curățând filtrele vei menține igiena și calitatea aerului în bucătărie, buna funcționare a hotei o lungă perioadă de timp și vei preveni un posibil incident - acumularea de grăsime poate constitui un factor de risc în apropierea focului (acolo unde este cazul - aragaz sau plite clasice).

4. Filtrele se îndepărtează și se curăță cu un degresant.

Poți opta pentru un degresant precum Dr. Stephan Cold Foam Degreaser sau, pentru depuneri foarte vechi, poți opta și pentru Dr. Stephan Hot Foam Degreaser.

Cold Foam Degreaser este un degresant spumă ce se aplică pe suprafețele reci, ideal pentru grăsimi obținute prin evaporare, fierbere, înăbușire. Poate fi utilizat în stare pură sau diluat, în funcție de suprafață și gradul de murdărie.

Hot Foam Degreaser este un degresant spumă cu acțiune la cald, dar care poate fi utilizat și pe suprefețele reci. Îndepărtează cu succes și grăsimea întărită.

Pe Youtube Misavan găsești prezentări practice despre cum se utilizează aceste produse și rezultatele obținute. Știai de canalul nostru de Youtube? Dacă nu, abia așteptăm să aflăm părerea ta...

5. Filtrele metalice de la hotă pot fi curățate și în mașina de spălat vase. Verifică întotdeauna recomandările producătorului.

6. Dacă este necesar, curăță și paletele ventilatorului deoarece și acolo există riscul depunerii de grăsime și praf.

 

Exterior - curățarea suprafeței exterioare.

Este cel mai simplu de curățat și nu presupune mult efort. Tocmai din acest motiv îți recomandăm să cureți hota la exterior oricând observi pete, praf, murdărie sau oricând gătești. Este o suprafață pe care se depun foarte ușor grăsimea și praful, mai ales în contextul în care ești genul de persoană căreia îi place să experimenteze savori în bucătărie.

Înainte de a utiliza un produs, testează-l și asigură-te că este recomandat pentru acea suprafață.

Recomandarea Dr. Stephan este Cold Foam Degreaser, Spray&Wipe - uscare rapidă, Strong Cream - curăță și conferă strălucire suprafețelor din inox, degresând și murdăria persistentă.

Recomandarea Misavan este Crema tratament pentru Inox și Metale - curăță, tratează și protejează suprafața, conferind luciu natural fără urme.

Nu uita de accesorii! Accesorii necesare: lavete microfibră, bureți pentru suprafețe delicate, mănuși menaj - pe site-ul nostru găsești o mare varietate de accesorii necesare în bucătărie.

Important! Evită utilizarea accesoriilor abrazive deoarece poți zgâria suprafața exterioară a hotei. Utilizează bureți pentru suprafețe delicate sau lavete plăcute la atingere, cum sunt cele din microfibră.

 

Oricât de complicat și lung ar părea, curățarea hotei este un proces ușor, rapid și foarte important. Cu produsele și accesoriile de curățenie corecte, fiecare zi în bucătărie este o zi de relaxare, spor și inspirație.

Mult spor în ale bucătăritului!